Info

Masterly, The Dutch in Milano

Onder de titel Masterly – The Dutch in Milano presenteren Nederlandse ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus zich in het centrum van Milaan tijdens de Salone del Mobile.

In het fascinerende Palazzo Francesco Turati verrijst een Nederlands paviljoen met het beste design en ambachtelijk vakwerk dat Nederland te bieden heeft.
Excellent Dutch design, mode en fotografie met een ziel en een eigen identiteit.

Het paviljoen

Het paviljoen fungeert als een hechte eenheid met twee onderscheidende pijlers.
In de historische ruimten van het Palazzo versmelt historisch en hedendaags design in een adembenemende tentoonstelling met het signatuur van de presentaties in Paleis Oranienbaum en Paleis Het Loo. Historische schilderijen fungeren hier als rode draad. Werk van individuele ontwerpers wordt hier in samenhang gepresenteerd.

Hedendaags

In de hedendaagse ruimten van het Palazzo presenteren zich Nederlandse bedrijven en topontwerpers die ambachtelijk vakwerk en goede vormgeving hoog in het vaandel hebben staan.
De verbindende doorgangen tussen de historische en hedendaagse ruimten tonen hoogwaardige Nederlandse fotografie.
Tijdens de Salone del Mobile is het Nederlands paviljoen een baken van sublieme ontwerpkwaliteit, ambachtelijk vakmanschap en innovatie. Een bundeling van krachten die aandacht en publiciteit trekt. Met een museale tentoonstelling en presentaties die frapperen in het designmekka Milaan.

Op de prachtige, deels overdekte, binnenplaats van het Palazzo is het vervolgens goed toeven. Het dakterras op de vijfde verdieping biedt tenslotte een schitterend uitzich over Milaan. Ideaal om na te praten, te netwerken en te genieten.

Voor de eerste keer gaan tijdens de Salone del Mobile de deuren open van het volledig gerestaureerde Palazzo Francesco Turati.


(artikelen)
 1. Masterly the Hague
 2. 25 Jahre - 25 Körbe
 3. U-50 INTERNATIONAL HOKURIKU KOGEI (artisan crafts) AWARDS
 4. Eijgentijds vervlochten met MIJ
 5. Forging Links
 6. 10 years of Thomas Eyck
 7. Raad en daad
 8. Esme Hofman
 9. Meesterlijk Design en Ambacht
 10. Masterly, The Dutch in Milano
 11. Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde
 12. Galerie De Kuiperij

(internet)