Workshops

HAWAR textielinstituut

Techniekavonden

De techniekavonden zijn bedoeld als een laagdrempelige manier om eens kennis te maken met en techniek, de docent laat u de verschillende mogelijkheden zien en de resultaten die hieruit voortvloeien, al dan niet in combinatie met andere textiele technieken. Daarnaast wordt er zelf gewerkt aan een klein projectje. De ideale manier dus om met een nieuwe techniek kennis te maken, uit te vinden wat er allemaal mogelijk is met een textiele techniek waar u al wat van weet en uit te proberen of een bepaalde techniek eigenlijk wel wat voor u is.

Veelvoud

Tijdens deze avonden laat ik u graag kennismaken met een veelvoud aan vlecht- technieken o.a. staak en inslag, coiling, plaiting, knopen, looping, netting en twijnen. Van oudsher lenen al deze technieken zich voor het maken van traditionele objecten maar ze dagen ook zeker uit tot experimenteren.

Coiling

De eerste techniekavond komt Coiling aan bod. Coiling is een eeuwenoude techniek die zich uitstekend leent om te experimenteren met materialen, vormen en kleuren. U leert de basis en een aantal steek variaties tijdens deze eerste techniek avond. Coiling is een techniek die zich leent voor strakke, serene vormen maar juist ook voor chaos en explosieve vormen. Dat maakt deze techniek zo veelzijdig en interessant.

Textielinstituut Hawar

Harm Harms en Meinie Wardenier besloten vijfendertig jaar geleden invulling te geven aan hun gedeelde passie voor textiel. Naast een baan in het onderwijs begonnen ze een zijdeatelier op een voormalig vrachtschip. Vanuit het zijdeschilderen is Hawar uitgegroeid tot een instituut dat zich bezighoudt met vrijwel alle textieltechnieken. Aan de basis van het succes ligt de drang om kennis en ervaring door te geven, iets dat de beide vakdocenten op het lijf geschreven is. Tegenwoordig is Hawar gevestigd in de voormalige landbouw-huishoudschool in het pittoreske Oldeberkoop (Friesland). Daar ontwikkelen we textieltechnieken met nieuw ontdekte materialen en maken we accessoires voor winkels en modeontwerpers. Naast Harm en Meinie geven vele gastdocenten hun kennis en kunde door in masterclasses, workshops en labs. Het grote en lichte atelier samen met de zeer uitgebreide winkel, de inspirerende galerie en het prachtige Oldeberkoop met de rijke natuur er omheen, maken Hawar tot een geweldige leeromgeving.


(artikelen)
 1. Agenda
 2. Driedaagse Masterclass Coiling
 3. Craft in Focus 2019
 4. Vlechten met textiel
 5. VlechtLAB bij Hawar
 6. Ronde mand 1:12
 7. Masterclass Coiling
 8. HAWAR textielinstituut
 9. Craft & Tradition bij de DAE
 10. Workshops en opleiding
 11. Workshops op maat

(internet)