Collectie

Collectie

Fruit Party | Collectie te

In 1994 ben ik begonnen als traditioneel mandenvlechter met wilgenteen. Nu, ruim 20 jaar later, maak ik, naast objecten en gebruiksvoorwerpen voor andere ontwerpers, ook mijn eigen collectie vlechtwerk.

Ik vlecht gebruiksvoorwerpen als tassen, schalen en sieradendoosjes. Maar ook niet functionele objecten waarbij het gaat om de vorm en niet om de functie. Deze benadering geeft een ongekende vrijheid in materiaal en techniekgebruik en belooft nog een lang en leerzaam pad te worden. Een zoektocht naar combinaties tussen mijn eigen ambacht en andere ambachten, levert nieuwe vlechtechnieken en materiaalgebruik op. Kleur en vorm krijgen een eigen nieuwe rol in mijn werk.

Wie geeft de grens aan?

Als materiaalvormende technieken hebben vlechten met wilgenteen en weven met textiele materialen meer overeenkomsten dan verschillen. Naaldkant en looping zijn textiele- en vlechttermen voor dezelfde techniek. Kennismaken met en delen van materialen en technieken is een inspiratie en verrijking van beide handwerkersgebieden. Vooral in minder bekende vlechttechnieken als coiling, looping en plaiting vinden eigentijdse vlechters en textiele handwerkers in binnen- en buitenland elkaar. Ik ben thuis in textiele- en vlechttechnieken. In mijn eigen collectie zoek ik de grens tussen textiel en vlechten vaak op. Dat levert boeiende combinaties in materiaal en techniek op.


(artikelen)
  1. OOTCZ
  2. Woven Willow voor te
  3. Donut Bag
  4. Collectie
  5. Black Bag
  6. Miniatuur vlechtwerk
  7. Rammelaars
  8. Bloom

(internet)