Meubel vlechtwerk reparatie

Zakt u bijna door uw stoel?

Er is een geweldig aanbod van meubels met vlechtwerk.
De beroemde Kaffee Hausstuhl van Thonet is een icoon en wordt nog steeds beschouwd als het meest succesvolle industriële product in de wereld. De geschiedenis van het moderne meubilair begon met deze stoel. Een ander voorbeeld is de Cesca van ontwerper Marcel Breuer. Ook de Deense meubel ontwerper Hans Wegner maakte gebruik van rotan in zijn stoel ontwerpen.

Opleiding

Tijdens mijn opleiding in Lichtenfels was vlechtmeubelbouw een belangrijk onderdeel van het lesprogramma. Daar werd een degelijke basis gelegd voor een interessante tak van mijn vlechtatelier. Naast het restaureren van stoelvlechtwerk van de meest uiteenlopende materialen leerde ik er ook nieuwe (rotan) meubels ontwerpen en maken. Ook werk ik samen met ontwerpers aan de ontwikkeling van nieuwe vlechtpatronen en materiaal toepassingen.

Wegerif stoel I Foto: Esmé Hofman

Van keukenstoel tot designstoel

Voor het herstellen van diverse soorten vlechtwerk als rotan, pitriet, stro, wilg en kunststof kunt u bij mij terecht. Van een eenvoudige knopstoel met een biezenmat tot design stoelen van o.a. Poul Kjaerholm, Martin Visser, Bas van Pelt etc.

Rotan stoelmat I Foto: Esme Hofman