BKRK Award vlechttechniek

De BKRK-award heeft als doel creatieve talenten en vakmensen uit te dagen, te ondersteunen en begeleiden in hun weg richting ondernemerschap. Met de BKRK-award zijn Bokrijk en VAKlab op zoek naar de innovatieve ondernemende vakmens van morgen, die met zijn expertise open staat voor innovatie en relevantie in de toekomst. De award is al aan zijn achtste editie toe. Na de thema’s leder, keramiek, hout, brood, textiel, glas en smaak is het in 2023 de beurt aan h3. vlechttechnieken.

Tijdens het traject kunnen deelnemers rekenen op de expertise van oa. Esmé Hofman en Alexander Marinus.

BKRK Award

De BKRK award heeft als doel creatieve talenten en vakmensen uit te dagen, te ondersteunen en te begeleiden in hun weg naar ondernemerschap. We zijn op zoek naar de ondernemende vakman/vrouw van morgen die met zijn/haar expertise openstaat voor innovatie en relevantie in de toekomst.

Missie

De wedstrijd toont en lauwert zowel de nationaal als internationaal ondernemende creatieveling die vanuit zijn/haar expertise een product ontwikkelt. Het ontwerp is vanuit een historisch vakmanschap ontstaan met een duidelijke link naar Bokrijk als inspirerende voedingsbodem. Het resultaat heeft een positieve impact op de economie en de samenleving. Dankzij de gedeelde visie van een professionele jury met belangrijke expertise in de sector, de officiële prijsuitreiking en totaal-uitstraling vormt de BKRK-award een essentieel onderdeel van de focus ‘vakmanschap’ binnen Bokrijk.

Organisatie

VAKlab is het expertise- en dienstencentrum van Bokrijk rond vakmanschap en ondernemerschap is de organisator. VAKlab begeleidt makers, studenten, starters en ondernemers in het realiseren van dromen en ambities. Samen met partners versterken en ontwikkelen ze hedendaags vakmanschap als een meerwaarde voor de economie en andere sectoren.

Gezien de nadruk van de wedstrijd ligt op vakmanschap en ondernemerschap is Flanders DC een niet te missen partner. Flanders DC is namelijk hét aanspreekpunt in Vlaanderen dat inzet op creatief en toekomstgericht ondernemerschap binnen design en mode. Samen met hen kan VAKlab vakmensen die willen doorgroeien naar een onderneming de gepaste begeleiding garanderen.

Wedstrijdvraag

De BKRK-award #vlechttechniek legt de focus op het vakmanschap ‘vlechttechniek’.
We benaderen dit vakmanschap vanuit het heden gebaseerd op technieken uit het verleden, gekoppeld aan innovatie en relevantie.
Het product vertegenwoordigt authentiek vakmanschap in gebruik, techniek, materiaal en duurzaamheid.
Het product wordt ontwikkeld vanuit een hedendaagse en/of innovatieve relevantie.
Het product moet een economische meerwaarde genereren en maakt van de indiener een potentiële ondernemer.
Er is tijdens het traject ruimte voor exploratie met diverse experten.
We zoeken niet enkel decoratieve objecten maar ook producten waar er met aloude vlechttechnieken out-of-the-box wordt gedacht. De gebruikte materialen en technieken behoren tot de creatieve vrijheid van de indiener.

Meer info: www.bokrijk.be