Projecten

Toekomstdenken

Een grensoverschrijdend beeldend kunstproject dat tegelijkertijd in Drenthe en Overijssel plaats vindt. Bij het CBK Emmen tonen circa tachtig beeldend kunstenaars uit Drenthe hun werk rond de kunstwerken van vijf gerenommeerde kunstenaars. Deze Drentse boegbeelden zijn Loes Heebink, Kitty Boon, Joop Striker, Maria Berkhout en Peter Veen.
De tentoonstelling is samengesteld door middel van open inschrijving. De deelnemers zijn zowel professionele kunstenaars als aanstormend talent.

De deelnemers aan TOEKOMSTDENKEN zijn uitgedaagd om het thema te gebruiken voor de realisatie van nieuw werk. Hierin is ruimte voor o.a. politieke, economische of natuur gerelateerde visies en utopiën, maar ook voor een persoonlijke benadering met betrekking tot de eigen toekomst. De tentoonstelling geeft een mooi beeld van de hedendaagse beeldende kunst in Drenthe. Een jury kiest uit de tentoonstelling acht bijzondere of opvallende werken.
De kunstenaars van deze werken worden uitgenodigd voor een masterclass-traject. Op zondag 29 maart om 16.00 uur worden de winnaars bekend gemaakt, u bent hierbij van harte welkom.

In Zaal Zuid Kunstpodium (OYFO) in Hengelo vindt tegelijkertijd de tentoonstelling plaats voor de Overijsselse deelnemers aan TOEKOMSTDENKEN. Deze tentoonstelling is van 8 februari 2020 t/m 7 maart 2020 te zien.

Tentoonstelling TOEKOMSTDENKEN
Drenste kunstenaars over de toekomst
15.02.2020 t/m 29.03.2020
Grote Zaal en Kleine Zaal in De Fabriek

Opening zaterdag 15 februari om 16.00 uur Bekendmaking winnaars zondag 29 maart om 16.00 uur
Toekomstdenken is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van de Provincie Drenthe, VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Overijssel, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel

www.kunstencultuur.nl

(artikelen)
 1. Open Oproep Eigentijds gebruik van ambachten
 2. Masterly the Hague 2021
 3. Toekomstdenken
 4. Een mandeken in fijne teen
 5. Masterly the Hague 2019
 6. Marry a Crafts(wo)man
 7. Zo goed als nieuw
 8. HOW & WOW op de DDW 2019
 9. HOW & WOW
 10. DH9
 11. ILAVY
 12. De Bloemenier
 13. Crossing Parallels
 14. Alicia Minnaard
 15. LJOCHTSTILL
 16. Projecten
 17. AD HOC
 18. Asha Swillens
 19. Scarred Vessels
 20. Ubuntu

(internet)